U industrijskoj zoni kod Jagodine će raditi 2.000 ljudi

Bez autora
Jan 28 2011

U Jagodini je izgrađena industrijska zona koja će zaposliti oko 2.000 ljudi. Ostalo je da izgradi još mali deo prilaznog puta Koridoru 10, koji je udaljen od industrijske zone 300 metara i tako da se počne da se koriste velike mogućnosti koje blizina panevropskog autoputa nudi.Sa partnerom iz Minhena dogovoreno je da se kamioni "MAN" sklapaju u Jagodini. Krajem prošle godine prilikom posete privredno-političke delegacije Minhenu najavljeno je da će u Industrijskoj zoni kraj autoputa Beograd - Niš u Jagodini biti izgrađena fabrika delova sa pogonom za sklapanje kamiona marke "MAN".

U industrijskoj zoni kod Jagodine će raditi 2.000 ljudiU Jagodini je izgrađena industrijska zona koja će zaposliti oko 2.000 ljudi, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Dragan Marković na sastanku sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem u Vladi Srbije.

"Ostalo je da izgradimo još mali deo prilaznog puta Koridoru 10, koji je udaljen od industrijske zone 300 metara i tako da počnemo da koristimo velike mogućnosti koje nam blizina panevropskog autoputa nudi", rekao je Marković, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

On je podsetio da je sa partnerom iz Minhena dogovoreno da se kamioni "MAN" sklapaju u Jagodini.

Marković je krajem prošle godine prilikom posete privredno-političke delegacije Minhenu najavio da će u Industrijskoj zoni kraj autoputa Beograd - Niš u Jagodini biti izgrađena fabrika delova sa pogonom za sklapanje kamiona marke "MAN".

On je tada rekao da je postignut načelni dogovor i da će Jagodina ponuditi zemljište sa kompletnom infrastrukturom.

"Do aprila zaposlićemo po 50 radnika u četiri jagodinske fabrike, pripremamo i posetu 124 poljoprivrednika iz cele Srbije sajmu u Parizu... Sa nestrpljenjem očekujemo završetak izgradnje autoputa na severnom kraku Koridora 10, jer znamo na svom primeru koliko je to značajno za opštine i gradove", rekao je jagodinski gradonačelnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik